Almondvale West Retail Park to undergo £3.5m transformation

Almondvale West Retail Park to undergo £3.5m transformation

Retailer Next is to open a new store at Almondvale West Retail Park adjacent to one of Scotland’s largest covered shopping centres, The Centre, Livingston. The new store will open in early 2019.

The new store, which will be constructed over 2018, will sell clothing and homeware as well as offering concessions such as Lipsy, Costa Coffee, Paperchase and a barber.

The new store is expected to create 14 new jobs locally when the store opens and up to 50 jobs will be created during the construction phase of both the new Next store and the wider £3.5m improvement programme at the park.

Next is moving from its current location within The Centre, Livingston to a store more than double its original size at the retail park as it aims to provide its shoppers with a larger store with an increased breadth of offer and new brands.

In addition to the new signing, The Centre, Livingston is investing £3.5m to upgrade the park to include new shopfronts, cladding and pavements as well as new wayfinding. Car parks will also be resurfaced. The improvement works will start in February.

Patrick Robbertze, centre director at The Centre, Livingston said: “We are delighted to be announcing a new store with Next which will help transform the park and attract new shoppers.

“Our investment plans are part of our ongoing commitment to deliver a fresh, enjoyable shopping experience for our loyal customers and also for those who travel from afar to visit our mall and we are confident they will be absolutely delighted with the finished look and improved retail offering.”

Gordon Anderson, project architect at 3DReid, said: “3DReid has sought to provide a distinct and high-quality appearance to Almondvale West Retail Park. The extensive structural glass façade to unit 1A and the faceted cladding to Units 2-5 present a significant aesthetic improvement to the fabric which distinguishes Almondvale West Retail Park from the adjacent architecture and connect it visually with The Centre.”